U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Informatie of advies?

Wilt u een kostenberaming of advies over uw huidige rieten dak, neem dan contact met mij op. Ik kom vrijblijvend langs voor een advies op maat. 

Onderhoud

Een nieuw rieten dak moet natuurlijk zo lang mogelijk meegaan. Alleen met regelmatig en vakkundig onderhoud haal je de maximale levensduur uit een rieten dak. Het (groot) onderhoud van een rieten dak ziet u op de foto. De linkerzijde is schoongemaakt. De rechterzijde slaat nog groen uit vanwege de algen en mossen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst verwijderen we het mos en loszittend riet. Daarna kloppen we het dak stevig op met het drijfbord. Op dunne plekken steken we wat riet bij, zodat het dak weer egaal wordt. Naderhand wordt het dak bespoten met een algen dodend middel, wat ook de vorming van mossen vertraagt. In de meeste gevallen kleurt een rieten dak na de behandeling met de alg- en mosbestrijder weer mooi licht op. Het rieten dak oogt weer als nieuw!