WelkomNieuwsOntstaanOnderhoudAlg- en mosbestrijdingLevensduurProjectenContact
Rietdekkersbedrijf Jaspers
Rietdekkers met hart voor het ambacht
Onderhoud
Alg- en mosbestrijding
Contact
Alg- en mosbestrijding

Het lijkt erop dat het rieten dak de laatste tijd meer te lijden heeft dan vroeger. Met name de algenontwikkeling heeft een negatieve invloed op de levensduur van het dak. Daken beginnen groen uit te slaan en blijven langer vochtig, waardoor schimmels de kans krijgen het dak aan te tasten.

De oplossing hiervoor is het behandelen van het dak tegen algen en mossen. Een geringe investering in preventief onderhoud betaalt zich terug in de vorm van een flinke levensduurverlenging van het rieten dak.

 Foto: close-up van een laag alg en mos op het rieten dak.

Daken die groen beginnen uit te slaan worden bij droog weer met een alg- en mosbestrijdingsmiddel behandeld. Dit middel wordt over het dak verneveld en doodt de algen en mossen. Het dak droogt zonder algen en mossen weer sneller op, waardoor schimmels geen kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Worden algen niet op tijd bestreden, dan moet men uiteindelijk het tienvoudige uitgeven voor groot onderhoud. 
 

Foto: Alg- en mosbestrijder wordt op het rietpakket aangebracht

Bomen rond het huis hebben ook een negatief effect op het rieten dak. Ze geven schaduw en belemmeren de drogende werking van de wind. Bovendien vallen druppels water van de bomen op het dak. Het dak droogt hierdoor zeer slecht en is een paradijs voor algen, mossen en schimmels.